Autojen rekisterikilpiin on tulossa muutos – syy siihen paljastui

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Autojen rekisterikilpiin on tulossa uudistus, joka koskee yhtä kirjainta. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan Suomessa käytössä olevien rekisterikilpien Y-kirjainta ollaan muuttamassa.

Uudistuksessa Y-kirjainta on tarkoitus muuttaa siten, että se erottuu paremmin V-kirjaimesta. Uudistuksessa halutaan parantaa kyseisten kirjainten luettavuuden parantamista ja erottuvuutta sekä silmämääräisesti että automaattivalvonnassa.

Traficomin mukaan traktorimönkijöille ollaan lisäksi lisäämässä uusi kilpityyppi. Tavoitteena on parantaa rekisterikilven sopivuutta traktorimönkijöihin. Nykyisin käytössä olevaa, traktoreille tarkoitettua kilpeä ei voida asentaa kaikkiin traktorimönkijöihin EU-määräyksen vaatimalla tavalla.

Rekisterikilpien uudistusta koskevasta määräysluonnoksesta järjestetään lausuntakierros kevään aikana. Määräyksen on tarkoitus tulla voimaan kesäkuussa 2024.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.