Tältä näyttää suomalaisen Niko, lentäjän poika -elokuvan jatko-osa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen animaatioelokuva Niko – Lentäjän poika saa tänä vuonna jatkoa. Niko ja myrskyporojen arvoitus on jo poronvasa Nikon tarinan kolmas osa. Ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 2008 ja toinen vuonna 2012.

Niko ja myrskyporojen arvoitus -elokuvassa Nikon elämä on mullistumassa, sillä Joulupukin lentojoukkoihin avautuu paikka kokelaalle. Joulupukin reen ja kilpakumppani Stellan kadotessa Niko lähtee ystävineen seikkailulle ja kohtaa myyttiset Myrskyporot.

Nordisk Filmin tiedotteen mukaan Niko ja myrskyporojen arvoitus -elokuvan levitysoikeudet myytiin hiljattain Pohjois-Amerikkaan, jossa levittäjänä toimii Viva Pictures. Elokuva on myyty ennakkoon myös yli 80 maahan, kuten Benelux-maihin, Baltian maihin, Espanjaan, Etelä-Koreana, Latinalaiseen Amerikkaan, Ranskaan, Ukrainaan ja Saksaan.

Elokuvan ohjaa Kari Juusonen, ja toisena ohjaajana toimii Jørgen Lerdam.  Käsikirjoituksesta vastaavat Kari Juusonen, Hannu Tuomainen ja Marteinn Thorisson. Esimakua 11. lokakuuta 2024 ensi-iltaan saapuvasta elokuvasta saadaan trailerissa.