Poliisi muistuttaa: Myös ampumakelvottomiksi tehdyt aseet ilmoitettava

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi muistuttaa, että myös ampumakelvottomaksi tehdyistä aseista on tehtävä ilmoitus viranomaisille. Ilmoitus on tehtävä poliisille 15. heinäkuuta 2024 mennessä. Asian voi hoitaa sähköisesti. Monissa kodeissa on pysyvästi ampumakelvottomaksi muokattuja tai deaktivoituja aseita esimerkiksi muistoesineinä ja koristekäytössä.

Ampuma-aselaki vaatii ilmoittamaan myös niistä poliisille. Ilmoituksen voi tehdä sähköisesti poliisin asiointipalvelussa tai paikan päällä poliisiasemalla. Ilmoitusvelvollisuus koskee niin aseen haltijoita kuin kuolinpesiäkin. Ilmoitusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä uudelleen, mikäli aseen nykyinen hakija on jo ilmoittanut aseesta poliisille.

Ampumakelvottoman ilmoittamattoman aseen hallussapito on 15. heinäkuuta lähtien lain mukaan rangaistavaa. Ampumakelvottomaksi tehdyn ja deaktivoidun aseen saa luovuttaa uudelle omistajalle vain, jos se on deaktivoitu viimeisimpien säännösten mukaisesti 28. kesäkuuta 2018 jälkeen.