Viinitilan murtovaras tuhosi 2,5 miljoonalla eurolla viiniä

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Espanjalainen viinitila Cepa 21 on kärsinyt merkittävistä vahingoista. Ribera del Dueron alueella sijaitsevalle tilalle murtautui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä henkilö, joka päästi kymmeniä tuhansia litroja viiniä valumaan hukkaan.

Viinitilan varastoon ilmestyi yön pikkutunteina naamioitunut henkilö, joka avasi viiden viinisäiliön hanat. Viiniä valui viemäriin 60 000 litran edestä ja noin 2,5 miljoonan euron arvosta. Hukkaan päätyneiden viinien joukossa oli La Vanguardia -lehden mukaan muun muassa tilan suosituimpiin merkkeihin kuuluvia Malabrigoa ja Horcajoa.

Murtautuja ei varastanut viinitilalta omaisuutta. Viinitilan johtaja José Moro Espinosa kertoi lehdistötiedotteessa murtautujan liikkuneen sujuvasti varastolla, kuin kyseessä olisi paikat ennestään tuntenut henkilö. Poliisi tutkii parhaillaan tapausta.

Noin tunnin ajomatkan päässä Madridista sijaitseva Ribera del Duero on tunnettu viinintuotantoalue Espanjassa. Cepa 21 -viinitilan osakkeenomistajiin kuuluu muun muassa espanjalaisia jalkapalloilijoita, yrittäjiä ja näyttelijöitä.