Matkustaja tympääntyi lennon viivästymiseen – avasi oven ja käveli koneen siivelle

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aeromexico-yhtiön koneessa nähtiin torstaina odottamaton tilanne. Lennon viivästymisen vuoksi kyllästynyt mies avasi hätäuloskäynnin ja käveli matkustajakoneen siivelle. Välikohtaus tapahtui Mexicon kansainvälisellä lentoasemalla torstaina 25. tammikuuta noin kello 11:30 paikallista aikaa.

Guatemalaan matkalla olleen koneen oli ollut määrä nousta ilmaan kolme tuntia aikaisemmin. Viivästys johtui huolto-ongelmasta. Siivelle kiivennyt mies pidätettiin, ja muut matkustajat siirrettiin toiseen koneeseen. Pidätetyllä oli kuitenkin BBC:n mukaan muiden matkustajien tuki. Matkustajien yhteisen lausuman mukaan he olivat joutuneet viettämään tuntikausia koneessa ilman ilmastointia ja vettä.

– Hätäuloskäynnin avannut mies suojeli muita matkustajia, ja hän teki tekonsa muiden matkustajien kannustamana. Viivästys ja ilmastoinnin puute loivat koneeseen vaaralliset olosuhteet. Mies pelasti henkemme, käsinkirjoitetussa viestissä luki.