Tuhoutunut pubi määrättiin rakennettavaksi uudelleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Englannin Staffordshiressa sijaitseva pubi oli pitkään maamerkki sen epätavallisen ulkoasun vuoksi. Crooked House eli Vino talo -nimellä tunnetun rakennuksen toinen puoli oli 1,2 metriä matalampi kuin toinen. Crooked House purettiin viime vuonna tulipalon seurauksena.

Paikallinen kaupunginvaltuusto on kuitenkin määrännyt rakennuksen omistajat rakennuttamaan sen uudelleen. Kaupunginvaltuuston mukaan rakennuksen tulee säilyttää kuuluisa vino muotonsa. Rakennuksen tuhonneen palon syy on epäselvä. Tulipalo syttyi kaksi päivää sen jälkeen, kun se myytiin uusille omistajille. Poliisi pidätti kolme ihmistä tapaukseen liittyen, mutta he välttyivät syytteiltä.

Crooked House rakennettiin vuonna 1765 alun perin paikallisen maatilan päärakennukseksi. Talon toinen puolisko alkoi vajoamaan maahan alueella suoritetun kaivostoiminnan seurauksena. 1830-luvulla pubiksi muutetusta rakennuksesta muodostui paikallinen nähtävyys.

Rakennus purettiin tulipalon jälkeen ilman viranomaisten lupaa. Tämä herätti Associated Press -uutistoimiston mukaan ihmetystä paikallisissa asukkaissa.