Uskomaton jännitysnäytelmä! Krista Pärmäkoski voitti 1,9 sekunnilla

Urheilu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lahden Salpausselän kisoissa koettiin suuren urheilujuhlan tuntua, kun Suomen oma taskuraketti Krista Pärmäkoski voitti naisten perinteisen 20 kilometrin hiihtomatkan pienellä 1,9 sekunnin erolla. Toiseksi maailman cupin osakilpailussa hiihtänyt saksalainen Victoria Carl oli vielä ennen viimeistä kierrosta johdossa, mutta Krista viiletti hänestä nopeammin ja lopulta voittoon.

Terhi Piiroinen, Stara

Lahden Salpausselän kilpailut alkoivat sumusessa säässä, mikä näkyi myös yleisömäärässä. Naisten perinteisen hiihdon 20 kilometrin matka keräsi kuitenkin yleisöä siinä määrin, että katsomoissa alkoi olla tungosta pian kello kymmenen lähdön jälkeen. Lopulta Suomen liput liehuivat todistaen suomalaisten naishiihtäjien onnistunutta kilpailupäivää.

Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo olivat kilpailun keskivaiheilla jopa kolmoisjohdossa. Salpausselän kilpailuissa on luvassa tänään myös miesten perinteisen maastohiihdon 20 kilometrin matka. Mukana on yhteensä kymmenen suomalaishiihtäjää, joista katseet kiinnittyvät erityisesti Iivo Niskaseen, Ristomatti Hakolaan, Perttu Hyväriseen ja viime vuonna Lahdessa upeasti yleisön suosion saavuttaneeseen Niko Anttolaan.

https://www.instagram.com/reel/C4AbdU7tgYa/

Naisten perinteinen 20 km:

1. Krista Pärmäkoski FIN 52.08,0

2. Victoria Carl GER + 1,9

3. Kerttu Niskanen FIN + 9,9

4. Jonna Sundling SWE + 20,3

5. Johanna Matintalo FIN + 30,0