Maailman vanhin personal trainer 81-vuotias

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tim Minnick on kunto-ohjaaja, jolta ei puutu elämänkokemusta. Personal trainerina eli henkilökohtaisena valmentajana työskentelevä 81-vuotias Minnick on nimetty maailman vanhimmaksi liikunnanohjaajaksi. Minnick sai sertifikaatin liikunta-alan oppilaitos National Academy of Sports Medicineltä 73-vuotiaana.

Hän halusi elämälleen uutta sisältöä vaimonsa kuoleman jälkeen. Minnick sai töitä Gold’s Gym -kuntosalilta. Henkilökohtaisen valmennuksen tarjoamisen lisäksi Minnick johtaa salilla ryhmäliikuntaa. Useimmat hänen asiakkaistaan ovat yli 50-vuotiaita vanhimman ollessa jo 95-vuotias. Valmentajan mukaan niin kutsutun boomer-sukupolven, eli vuosina 1946-1964 syntyneiden yleiskunto on heikko.

– Alamme menettää lihaksiamme noin 35-vuotiaana. Jos et kuntoile, olet huonossa kunnossa 75-vuotiaana, Minnick kertoi Guinnessin ennätystenkirjalle.

Minnick suunnittelee jatkavansa työtään niin kauan, kuin hän vain fyysisesti kykenee. Ennen Minnickiä maailman vanhimman liikunnanohjaajan titteli kuului Guinnessin mukaan Kalifornialaiselle 65-vuotiaalle Wendy Idalle.