Matti ja Teppo ovat keikkailleet vuodesta 1965 – veljeksistä julkaistiin kirja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen iskelmäkaksikko, Matti ja Teppo, ovat tuttuja niin varttuneemmalle väelle kuin nykynuorisolle. Turkulaiset laulajaveljekset eivät ole halunneet tehdä elämäkertateosta, mutta nyt sellainen on kuitenkin ilmestymässä – tosin heidän sanoittajansa, Veepee Lehdon muistojen perusteella.

”Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy”, on soinut viime vuosien aikana kaiuttimista uudelleenversioituna kappaleena. Biisin alkuperäisinä esittäjinä olleet Matti ja Teppo ovat esittäneet lukuisia ikivihreitä, joista tunnetuimpia ovat Näitä polkuja tallaan, Mä joka päivä töitä teen ja tietysti Kaiken takana on nainen. Kaksikosta kertovan muistelmateoksen nimi on puolestaan Matin ja Tepon matkassa – kaiken takana on…, mikä avaa vuosikymmenten aikana tehtyä musiikkimatkaa.

– Matti ja Teppo eivät ole tähän mennessä halunneet julkaista muistelmakirjaa. He ovat kuitenkin antaneet luvan hovisanoittajalleen muistella Matti ja Teppo -yhteistyövuosia omaan tapaansa siitäkin huolimatta, että Veepee saattaa muistaa asiat eri tavalla kuin tarinan päähenkilöt. Kaiken Matin ja Tepon suosion takana on monta asiaa – ehkä nyt selviää ainakin osa niistä, kirjasta luvataan.

Laulaja-lauluntekijä Veepee Lehdon ura esiintyjänä on kestänyt jo melkein 60 vuotta, jona aikana hän on levyttänyt myös yhdeksän omaa albumiaan. Hänet tunnetaan myös lukuisista sanoituksistaan, muun muassa Suomen euroviisuvoittajalauluista Eläköön elämä ja Sata salamaa. Kirja ilmestyy 21. maaliskuuta.