Valokuvaaja ikuisti hämmästyttävän hetken – hylje sylki vettä kotkaa kohti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lintubongari Clare Jacobs tuli todistaneeksi hämmästyttävää tilannetta tammikuussa 2022. Harmaahylje suihkutti suustaan vettä yläpuolella lentäneen kotkan päälle. Jacobs onnistui ikuistamaan hetken valokuvaksi.

Jacobsin mukaan kotka oli ollut syöksymässä vedenpintaa kohti Englannin Wight-saarella, kun harmaahylje nousi pintaan. Hylje haukkui ensin linnulle kuin varoituksena. Tämän jälkeen se sylkäisi suustaan vettä suoraan kotkaa päin.

Tapauksesta tehtiin tutkimus Portsmouthin yliopistossa. Tilanteesta kuvia ottaneen lintubongarin tytär, Portsmouthin yliopiston paleontologi Megan Jacobs uskoo yhteenotossa olleen kyse saalistajien välisestä kilpailusta. Sekä hylkeet että kotkat saalistavat ravinnokseen kaloja, ja hylje todennäköisesti yritti häätää lintua pois apajiltaan.

– Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun näiden kahden petoeläimen välistä vuorovaikutusta on kuvattu. Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta, kun harmaahylkeen on nähty käyttävän sylkemistä aseena, Megan Jacobs kertoi Portsmouthin yliopiston tiedotteessa.