Soittakaa Paranoid! Black Sabbathin klassikko Spotifyn miljardikerhoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Metallimusiikin pioneeri Black Sabbath on liittynyt Spotifyn miljardikerhoon. Yhtyeen tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluva Paranoid on ohittanut suoratoistopalvelussa miljardin toistokerran rajapyykin.

Black Sabbathin maineesta ja suosiosta huolimatta kyseessä on ensimmäinen kerta, kun yhtyeen kappale on kerännyt Spotifyssä yli miljardi kuuntelukertaa. Toiseksi eniten toistokertoja yhtyeen kappaleista on kerännyt Iron Man. Sitä on kuunneltu hieman alle puoli miljardia kertaa.

Paranoid julkaistiin alun perin singlenä vuonna 1970 ja myöhemmin yhtyeen samannimisellä toisella albumilla. Kappale syntyi nopeasti aivan albumin työstämisen loppuvaiheessa ja nousi lopulta yhdeksi kaikkien ajojen suurimmista heavy metal -kappaleista. Paranoid toimi myös inspiraationa Suomessa eri artistien keikoilla yleisöstä toisinaan kantautuvalle Soittakaa Paranoid -huudahdukselle.