Nato-harjoituksen paluuliikenne näkyy Lapissa – voi aiheuttaa ruuhkaa teillä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nordic Response 24 -harjoitukset saavat päätöksensä tällä viikolla. Harjoituksen paluumarssit näkyvät liikenteessä viikon aikana. Puolustusvoimien tiedotteen mukaan tiellä liikkujilta toivotaankin malttia sujuvan liikenteen varmistamiseksi. Liikenne voi ruuhkautua Lapin pääteillä 13.-15. maaliskuuta.

Puolustusvoimat kehottaa huomioimaan tämä mahdollisuuksien mukaan reittien valinnoissa. Lisäksi matkoihin kannattaa varata tavallista enemmän aikaa. Yli puolet paluuliikenteestä painottuu tielle E75. Pääpaino on Karigasniemi–Inari–Sodankylä-tieosuuksilla. Lisäksi tiedossa on erikoiskuljetuksia välillä Enontekiö-Muonio-Kittilä-Sodankylä sekä Enontekiön ja Kolarin välillä.

Nordic Response 24 päättyy torstaina 15. maaliskuuta. Pelkästään Suomesta harjoituksiin on osallistunut yhteensä noin 4 100 sotilasta ja yli 800 ajoneuvoa. Puolustusvoimat on listannut sivuillaan tieosuudet, joihin paluuliikenne painottuu.