Ilmatankkeri kohtasi lennolla kuljetuskoneen – videosta viraalihitti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taivaalla näkyvien lentokoneiden nopeus ei välttämättä vaikuta päätä huimaavalta. Perspektiivi ja etäisyys voivat kuitenkin hämätä. Koneiden todellista nopeutta on helpompi hahmottaa yläilmoisssa lähietäisyydeltä katsottuna.

Yhdysvaltain ilmavoimien leivissä työskentelevä TikTok-käyttäjä Colemayo2 jakoi tilillään viraalihitiksi nousseen videon. KC-137-ilmatankkerin ohjaamossa kuvatulla videolla seurataan vastakkaiseen suuntaan noin 300 metrin etäisyydellä lentävää Lockheed C-130 -sotilasrahtikonetta. Rahtikone ohittaa tankkerin hurjalla nopeudella.

Työkseen koneita ilmassa tankkaava Colemayo2 huomautti, ettei hänen jakamaansa videota ole nopeutettu. C-130-rahtikoneen huippunopeus on 590 kilometriä tunnissa. Vastaavasti nykyisten matkustajoneiden nopeus on ilmassa tyypillisesti noin 900 km/h.

@colemayo2 Cockpit views #plane #military #usaf #c130 #kc135 #realtime #airshow #oshkosh #flying #jet #viral #fyp #fast #waitforit ♬ Beautiful Things – Benson Boone