Suomi.fi-sovellus uudistuu – lakkaa toimimasta osassa puhelimia

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen julkisen hallinnon palvelut ja asiointikanavat yhdistävän Suomi.fi-pavelun älypuhelinsovellus uudistuu. Valitettavasti uudistus tarkoittaa myös sitä, että sovellus lakkaa toimimasta osassa puhelinmalleja.

Digi- ja väestötietoviraston mukaan Suomi.fi-sovelluksen ulkonäkö ja toiminallisuudet uudistuvat. Uudistuksen luvataan parantavan sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta. Uuden sovelluksen julkaisun jälkeen vanhojen sovellusversioiden käyttö ei ole mahdollista.

Uudistuksen jälkeen Suomi-fi-sovellusta ei voi enää käyttää Android-järjestelmän versiota 11 aikaisemmilla versioilla tai Applen iOS-käyttöjärjestelmän versiota 16 aikaisemmilla versioilla. Viraston mukaan muutos tehdään, sillä aikaisempiin käyttöjärjestelmäversioihin ei enää julkaista uusia tietoturvapäivityksiä. Muutos varmistaa osaltaan, että sovellusten käyttö on mahdollisimman turvallista.

Mikäli älypuhelimessa on käytössä vanha käyttöjärjestelmä, onnistuu Suomi.fi-palvelun käyttö edelleen verkossa. Suomi.fi-verkkopalveluun voi kirjautua sekä mobiililaitteen että tietokoneen selaimella.