Viimeinkin: VR parantaa nettiyhteyksiä – juniin nopeampi langaton verkko

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

VR uusii kaukoliikenteen junien verkkoyhteyksiä päivittämällä junien reitittimiä ja antenneja. Yhtiön tiedotteen mukaan juniin on tulossa kevään ja kesän aikana uusi langaton junaverkkoyhteys. Sen kerrotaan olevan jopa viisi kertaa aikaisempaa nopeampi ja tasalaatuisempi.

Uudet laitteet on asennettu tällä hetkellä yli 60 prosenttiin kaikista kaukoliikenteen junista. Ne hyödyntävät kaikkien operaattoreiden 4G- ja 5G-verkkoja. Uuden junaverkon tunnistaa nimestä Uusi VR-wifi.

VR kertoo tiedotteessaan uuden junawifin saaneen jo myönteistä asiakaspalautetta. Radanvarren katvealueille tarvitaan kuitenkin yhtiön mukaan myös lisää teleoperaattoreiden panostusta.

– Tavoitteenamme on, että uusi junaverkko olisi käytössä kaikissa kaukoliikenteen junissamme kesän aikana. Yhteyksien parantamiseksi tarvitaan kuitenkin myös operaattoreiden panostuksia verkkoon ja uusiin tukiasemiin katvealueille. Ilman niitä signaali ei kulje, eikä netti toimi kaikilla rataosuuksilla, kertoo tiedotteessa VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula.