Lasten ja nuorten keskusteluapua tarjoava Netari-chat tänään avoinna iltayhdeksään

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Pelastakaa Lasten ylläpitämä Netari-chat on auki tänään 2. huhtikuuta poikkeuksellisesti kello 21.00 saakka. Se tarjoaa lapsille ja nuorille keskustelutukea Vantaan kouluampumisen vuoksi. Pelastakaa Lapset muistuttaa, että aikuisten on nyt tärkeä seurata, kuinka lapsi reagoi tapahtuneeseen.

Lapset ja nuoret voivat reagoida myös mediatulvaan, joten aikuisten on hyvä kuunnella lapsen kysymyksiä ja antaa niihin rehellisiä vastauksia. Lapsia voi myös lohduttaa. Pelastakaa Lapset tarjoaa lapsille ja nuorille netissä keskustelutukea järkyttävien tapahtumien käsittelemiseen. Netari-chatissa lapset ja nuoret ympäri Suomea pääsevät keskustelemaan tapahtuneesta anonyymisti luotettavien ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa.

– Tällaiset kriisit voivat vaikuttaa lapsiin voimakkaasti. Lapset myötäelävät toisten lasten hätää ja monet ovat huolissaan siitä, ovatko he itse ja heidän läheisensä turvassa. On tärkeää, että lapset saavat nyt tukea aikuisilta, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n valmiustoiminnan asiantuntija Anna Salmenhaara.