Aprillipäivän vitsit eivät kaikkia naurattaneet: ”Maailma on jo vitsi itsessään”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Moni huomasi aprillipäivän olleen tänä vuonna vaisu. Nettien keskustelupalstoilla ja huoltamoiden kahviloissa on ihmetelty, mihin hauskuus on kadonnut maailmasta. Viime vuodet ovat tehneet ihmisistä kyynisiä, eivätkä uutiset ota parantuakseen. Mediassa lietsotaan pelkoa ja aatteet syrjäyttävät faktat. Stressiä, huolia ja uhkakuvia.

Netissä leviää parhaillaan meemi, jossa kirjoitetaan vapaasti suomennettuna, että aprillipäivän pilat eivät enää naurata, koska maailma on jo itsessään vitsi. Tähän on helppo samaistua. Esimerkiksi ihmisten käytöstä ohjaileva sosiaalinen media on luonut toisaalta vaarallisen vaikuttajaympäristön, missä hurahdetaan erilaisiin ilmiöihin.

Toisinaan se tehdään rahapussin kustannuksella, joskus suhteiden ja joskus jopa terveyden nimissä. Sitten voidaan pahoin, kun huomataan, että hetken huuma ei ollutkaan avain onneen. Jatkuva vertailu ja matkiminen tekee ihmisen kipeäksi.

Kun elämän perusasiat ovat kunnossa, ei ihmisen tarvitse vertailla itseään muihin tai seurata laumaa. Hän on vapaa tekemään elämänsä ratkaisut myös ilman, että niistä täytyy kertoa kymmenelle tuhannelle ventovieraalle, jotka tuijottavat toisten elämää ruudun välityksellä. Ota tärkein ihminen viereesi ja kerro hänelle ajatuksistasi, päivästäsi ja siitä, mitä olet suunnitellut seuraavalle päivälle. Menisitkö keräämään roskia valtatien varrelta tai vaihtaisitko mullat huonekasville?

Syö, nuku, peseydy ja tee töitä. Harrasta jotain, mistä sinulle tulee hyvä olo. Asu sellaisessa paikassa, jossa tunnet olevasi aidosti onnellinen. Pidä huolta läheisistä ihmisistä ja keskity elämässä yksinkertaisiin, iloa tuottaviin asioihin. Silloin huumori voi löytyä uudestaan ja aprillipilat naurattavat makeammin kuin vuosikausiin. Kunhan maailma tuntuu mainiolta paikalta.