Passien kysyntä jälleen suurta – osa poliisilaitoksista järjestää passilauantai-päiviä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Passeja uusitaan runsaasti erityisesti keväisin ja alkukesästä. Kysyntä on osalla poliisiasemia niin suurta, että halukkaille ei ole riittää vapaita aikoja. Osa poliisilaitoksista onkin järjestämässä passi- ja henkilökorttia hakeville erityisiä passilauantai-päiviä.

Passilauantai järjestetään Tampereella ja Jyväskylässä 13. huhtikuuta 2024. Kyseisenä päivänä poliisilaitokset palvelevat asiakkaita 9-15. Asiointi on mahdollista passi- ja henkilökorttiasioissa vain ajanvarauksella.

Lounais-Suomen poliisilaitos järjestää passilauantait Turun pääpoliisiasemalla 13. huhtikuuta ja 25. toukokuuta sekä Porissa 13. huhtikuuta. Asiakkaita palvellaan kello 9-15. Porin ensimmäinen passilauantai järjestettiin jo maaliskuussa.

Asiointiajat passilauantaille on varattavissa poliisin sähköisessä asiointipalvelussa. Normaaleina arkipäivinä passi- ja henkilökorttiasioita voi hoitaa myös jonottamalla ilman ajanvarausta.