Ravintolat kieltäytyivät tarjoilemasta ketsuppia – päätöksellä erikoinen seuraus

Ruoka · Tim Isokivi

Monissa maissa ja kaupungeissa ollaan varsin tarkkoja siitä, mitä tunnettuihin paikallisiin ruokiin kuuluu laittaa. Esimerkiksi Chicago-tyyliseen hot dogiin ei perinteisesti lisätä ketsuppia. Moni Chicagossa toimiva hot dog -ravintola ei edes tarjoa mahdollisuutta lisätä sitä ruokaan.

Viime viikkoina Chicagossa sijaitsevien ravintoloiden edustalla on voinut törmätä erikoiseen näkyyn. Ravintoloiden eteen on ilmestynyt valtavia Heinz-ketsuppivalmistajan mainoskylttejä. Ne toimivat samalla ketsuppiautomaatteina.

Ketsuppiautomaatteja on ilmestynyt juurikin niiden ravintoloiden eteen, joissa ketsuppia ei tarjoilla. Automaatit toimivat iskemällä niistä törröttävää ketsuppipurkkia kädellä. Alapuolella olevaan luukkuun tipahtaa kasa pieniä Heinz-annospusseja.

Chicago-tyyliseen hot dogiin kuuluu unikonsiemenillä päällystetty sämpylä ja frankfurter-makkara. Se täytetään suolakurkulla, kurkkusalaatilla, sipulilla, tomaattiviipaleilla ja keltaisella sinapilla. Ketsupin lisääminen hot dogiin on monille chicagolaisille suoranainen pyhänhäväistys.