Lapin poliisi: ”Ruotsalaiselta rattijuopolla ei onnistunut edes alkometriin puhaltaminen”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lapin poliisi kertoo keväthankien innostaneen rattijuoppoja tarttumaan rattiin keskimääräistä kovemmassa humalassa. Kemissä yritettiin puhalluttaa ruotsalaisella autolla ajanut rattijuoppo, joka ei pystynyt humalatilansa vuoksi suoriutumaan edes alkometriin hönkäisemisestä. Viranomaiset veivät 57-vuotiaan ruotsalaismiehen poliisivankilaan.

– Miestä yritettiin puhalluttaa, mutta se ei onnistunut vahvan humalatilan vuoksi. Mies vietiin lopulta sairaalaan verikokeeseen ja sen jälkeen Kemin poliisivankilaan. Mies määrättiin lisäksi väliaikaiseen ajokieltoon. Hän oli liikkeellä Ruotsista vuokratulla autolla, Lapin poliisi kertoo.

Auto oli herättänyt ohikulkijoiden huomion ja siitä tehtiin ilmoitus hätäkeskukseen. Myös Levillä liikkui tuhdissa humalassa autolla ajaneita rattijuoppoja. Yksi puhalsi poliisin alkometriin melkein kolmenkertaisesti yli törkeän rattijuopumuksen rajan, mikä on Suomessa 0,53 milligrammaa uloshengityslitrassa.