Hyviä uutisia retropelaajille – Apple salli emulaattorit sovelluskaupassaan

Digi Pelit · Tim Isokivi

Applen tuotteita käyttäville retropelifaneille on tarjolla iloisia uutisia. Teknologiajätti on sallinut emulaattorit App Store -sovelluskaupassaan. Asia ilmenee Applen uudistetuissa kehittäjäohjeissa.

App Storen valikoimiin voi jatkossa lisätä vanhoihin konsoleihin ja tietokoneisiin pohjautuvia emulaattoreita. Myös pelien lataaminen emulaattoreille App Storessa sallitaan. The Verge -sivuston mukaan pelien pitää kuitenkin noudattaa tekijänoikeuslakeja, eli käytännössä valikoima voi jäädä melko suppeaksi.

Emulaattorien jakelu oli pitkään kiellettyä App Storessa. Mikäli käyttäjä halusi ladata emulaattorin esimerkiksi iPhoneen, täytyi hänen tehdä se esimerkiksi jailbreakin eli laitteen suojauksen murtamisen avulla. Android-laitteiden kauppapaikka Google Playssa emulaattoreiden jakelu on ollut sallittua jo ennestään.