O.J. Simpson on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja ja näyttelijä O.J. Simpson on kuollut. Hän oli menehtyessään 76-vuotias. Simpsonin perhe paljasti X-somepalvelussa hänen kuolleen eturauhassyöpään Las Vegasissa.

Simpson nousi jalkapallouransa aikana yhdeksi kaikkien aikojen parhaimmiksi nimetyistä keskushyökkääjistä. Urheilu-uransa jälkeen hän näytteli muun muassa suosituissa Mies ja alaston ase -elokuvissa. Simpson muistetaan kuitenkin parhaiten siitä, mitä 1990-luvulla tapahtui.

Simpsonin ex-vaimo Nicole Brown ja tämän ystävä Ronald Goldman murhattiin 12. kesäkuuta vuonna 1994. Murhista syytetty Simpson pakeni poliisia runsaasti mediahuomiota saaneessa takaa-ajossa, kunnes hän lopulta antautui. Simpson kuitenkin todettiin oikeudessa syyttömäksi murhiin.

Vuonna 1997 Goldmanin perhe nosti Simpsonia vastan siviilikanteen kuolemantuottamuksesta. Tällä kertaa hänen katsottiin olleen vastuussa kuolemista. Simpson määrättiin maksamaan omaisille 33 miljoonan dollarin edestä vahingonkorvauksia.

Simpson oli tekemisissä lain kanssa jälleen vuonna 2007. Hän oli yhdessä toisen miehen kanssa ryöstänyt aseella uhaten kaksi urheilumuistoesineitä Las Vegasissa myynyttä henkilöä. Simpson tuomittiin 33 vuoden vankeuteen, mutta hän vapautui vankilasta vuonna 2017 päästyään ehdonalaiseen.