Olgan Uus Bitch nousi Suomen kuunnelluimmaksi – syytetään nyt plagiaatiksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Salatut elämät -sarjasta monille suomalaisille tutuksi tullut Olga Heikkala on alkanut tavoittelemaan uraa artistina. 23-vuotias nainen alkoi tekemään musiikkia artistinimellä Olga ja julkaisi taannoin debyyttisinglensä Uus Bitch.

Olga julkaisi Uus Bitch -kappaleensa 22. maaliskuuta ja ihmiset ottivat singlen hyvin vastaan. Tällä hetkellä 12. huhtikuuta single komeilee Suomen Top 50 -listalla Spotifyssa kirkkaimmalla ykköspaikalla huikealla 111.181 kuuntelulla vuorokaudessa. Nyt kappaletta kuitenkin syytetään plagiaatiksi.

YleX uutisoi, että keskiviikkona sosiaalisessa mediassa alkoi leviämään saksalainen Aud die Party -niminen kappale, jonka esittäjinä ovat Badmòmxjay ja Domiziana. Kappaleessa on koin kahdeksan sekunnin mittainen kohta, jossa laulumelodia kuulostaa samalta kuin Olgan Uus Bitch -kertosäkeessä.

Kopiointispekulaatiot ovat tällä hetkellä sosiaalisessa mediassa vain kuuntelijoiden tekemiä eikä Olga ole halunnut kommentoida asiaa. Plagiointitapauksia ei aleta selvittämään ennen kuin plagioinnin kohteeksi joutunut osapuoli ottaa asiasta itse tekijänoikeusjärjestöön yhteyttä.