Tästä mallia: Joensuussa 90 prosenttia arvostaa kotikaupunkiaan

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomessa on monenlaista laaksoa ja kukkulaa, joille ihmiset ovat kotinsa perustaneet. Lähes aina kaikilla kuitenkin on jotain valitettavaa asuinpaikkakuntansa palveluista tai ympäristöstä. Joensuussa asiat ovat toisin.

– Suomen muihin kuntiin verrattuna joensuulaiset ovat hyvin tyytyväisiä asuinkuntaansa. 90 prosenttia vastaajista kertoo olevansa erittäin tai melko tyytyväinen Joensuuhun. Kyselyn tulosten mukaan joensuulaiset pitävät asuinalueestaan. Erityisesti vastaajat arvostavat kaupungin liikunta- ja opiskelumahdollisuuksia. Negatiivista ovat pitkänmatkan liikenneyhteydet sekä työpaikkojen tarjonta, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Kysyttäessä tärkeimpiä kehitettäviä teemoja keskeisimpinä korostuvat kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen ja vastuullinen taloudenpito. Suosituin keino talouden sopeutukseen oli kuntaveron nostaminen. Kyselyn vastaukset kerättiin yli 18-vuotiailta joensuulaisilta ja vastaajia oli tuhat. Tuloksia hyödynnetään tulevassa strategian laadinnassa sekä talouden sopeutuksen linjausten tausta-aineistona.