Instagramin algoritmi muuttuu – suositut meemitilit vaarassa?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Somejätti Metan omistaman Instagramin algoritmi muuttuu. Muutos on jo herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa, sillä algoritmin muutos saattaa vaikuttaa runsaasti muualta peräisin olevaa materiaalia julkaisevien meemitilien näkyvyyteen. Uudistuksesta kerrottiin Instagramin blogissa.

Uudelleenjulkaisujen ja muualta peräisin olevan sisällön näkyvyyttä vähennetään Instagramissa. Suosituksissa tuleen näkemään jatkossa vähemmän esimerkiksi ruutukaappauksia jakavia tilejä. Instagramin mukaan uudistuksella halutaan kannustaa alkuperässisällön luomista ja jakamista.

Jatkossa uudelleenjaettuihin julkaisuihin myös pyritään lisäämään merkintä siitä, mistä sisältö on alun perin peräisin. Tämä näkyy vesileimana ja linkkinä alkuperäiseen julkaisuun. Jos alkuperäinen julkaisija haluaa kuitenkin piilottaa merkinnän, voi hän halutessaan tehdä niin.