Koetko olevasi jumissa? Nämä 4 terapeutin neuvoa auttavat

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lähes jokainen kohtaa elämässään vaiheen, jossa voi ajatella olevansa jumissa. Omaa edistymistään on toisinaan hankalaa nähdä. Useimmat myös siirtävät tavoitteitaan suoraan eteenpäin kokiessaan pienen onnistumisen sen sijaan, että pysähtyisi huomioimaan saavutetun hienon asian.

Terapeutti Maria G. Sosa kertoi Poosh-hyvinvointisivustolle neljä hyväksi havaittua menetelmää ja ajattelumallia, joita hän käyttää. Näitä asioita terapeutti antaa neuvoksi potilaille, jotka eivät koe onnistuvansa missään eivätkä näe edistymistään.

1. Odota ennen kuin reagoit Kun huomaat tuohtuvasi, odota minuutti tai keskity vaikkapa hengittämiseen ennen kuin vastaat eteen tulleeseen ja ahdistavalta tuntuvaan haasteeseen.

2. Osoita itsellesi kiltteyttä Mieti aktiivisesti päivän aikana miten voit auttaa itseäsi tänään voimaan paremmin.

3. Älä keskity lopputulokseen Halutun lopputuloksen sijaan keskity siihen millaisia työkaluja voisit tällä kertaa käyttää parantaaksesi tilannetta haluamaasi suuntaan.

4. Huomaa edistymisesi Huomioi pienet onnistumiset ja juhli niitä ennen kuin asetat uusia tavoitteita elämässä tai parisuhteessasi.