Upea toteutus: Portaali kadulla yhdistää New Yorkin ja Dublinin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkin ja Dublinin asukkailla on nyt suora yhteys toisiinsa. Molempiin kaupunkeihin on pystytetty portaaliksi kuvailtu installaatio, josta on suora näkyvyys toiseen kaupunkiin. New Yorkin portaali sijaitsee Flatiron Public Plazalla ja Dublinin North Earl Streetillä.

Portaalit esittävät reaaliaikaista lähetystä toisesta kaupungista ympäri vuorokauden. New Yorkin julkisen liikenteen taideohjelman ja Simons Foundationin sponsoroima portaali tulee olemaan esillä Yhdysvalloissa ja Irlannissa kuuden kuukauden ajan. Vastaavanlaiset portaalit on Euronews-sivuston mukaan asennettu myös Puolan Lubliniin ja Liettua Vilnaan.

Portaalit ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta kaupungeissa. Asukkaiden on nähty paitsi tervehtivän toisiaan portaalien kautta, myös esimerkiksi näyttävän toisilleen keskisormea ja takapuolta. Onpa kahden kaupungin asukkaiden nähty flirttailevankin keskenään niiden kautta.

@murdog247 Bunch sheep the lot of em #portaldublin #fyp #fyo #fyppppppppppppppppppppppp #fypシ #irish #fatmoths ♬ original sound – murdog247