Onko taco voileipä? Näin oikeuden tuomari linjasi

Ruoka · Tim Isokivi

Moni ei todennäköisesti tule mieltäneeksi tacoja ja burritoja voileiviksi. Erään yhdysvaltalaisen oikeuden tuomarin mukaan näin kuitenkin on. Linjauksen taustalla on Indianan osavaltiossa sijaitsevaan ostoskeskukseen liittyvä kiista.

Ravintoloitsija Martin Quintana kertoi vuonna 2022 aikovansa avata Famous Taco -ravintolan Fort Waynessa sijaitsevaan ostoskeskukseen. Paikallinen kaavoituskomissio kuitenkin puuttui asiaan. Asuntoyhdistyksen kanssa tehdyn sopimuksen mukaan ostoskeskukseen ei saanut avata alkoholia tarjoilevia ravintoloita, terasseja eikä pikaruokaravintoloita.

Sopimuksessa sallittiin voileipiä tarjoilevat sandwich-ravintolat. Quintanan mukaan tacot ja burritot ovat eräänlaisia voileipiä, ja kiistaa käsiteltiin oikeudessa asti. USA Today -lehden mukaan paikallisen korkeimman oikeuden tuomari Craig Bobay linjasi Quntanan olevan oikeassa.

– Oikeus on samaa mieltä Quintanan kanssa. Tacot ja burritot ovat meksikolaistyylisiä voileipiä, eikä alkuperäinen kirjoitettu sopimus rajaa potentiaalisia ravintoloita tarjoilemaan vain amerikkalaistyylisiä voileipiä, Bobayn linjauksessa kerrottiin.