Korkeasaareen ilmestyy pian dinosauruksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korkeasaaressa voi lähikuukausina törmätä hieman toisenlaisiin eläimiin, kuin eläintarhassa on totuttu. Korkeasaaressa nimittäin järjestetään tänä vuonna dinosaurusnäyttely. Dinosaurukset ovat nähtävillä 1. kesäkuuta – 20. lokakuuta 2024.

Korkeasaaren dinosaurukset eivät tietenkään valitettavasti ole oikeita, mutta niitä kuvaillaan aidon kokoisiksi, liikkuviksi ja äänteleviksi. Näytillä on lähes 30 realistisen näköistä dinosaurusta. Isokokoisten saurusten lisäksi edustettuina ovat myös pienemmän dinot, joista monilla oli nykytiedon mukaan höyhenpeite.

– Korkeasaaressa dinosaurukset auttavat meitä ymmärtämään, miten elämä maapallolla sopeutuu muutoksiin. Voimme verrata tuttujen eläinten ominaisuuksia maapalloa aikanaan hallinneisiin matelijoihin ja oppia, mitkä nykyeläimet polveutuvat hirmuliskoista, kertoo tiedotteessa Korkeasaaren toimitusjohtaja Sanna Hellström.

Dinosaurusnäyttelyn on toteuttanut Donosauriosmexico. Se on aikaisemmin ollut esillä Euroopassa vain kahdessa tiedekeskuksessa. Dinosauruksiin pääsee tutustumaan Korkeasaaressa normaalilla pääsylipun hinnalla.