Tulivuori purkautuu Islannissa – hurja näky videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Islanti on vulkaanisesti erittäin aktiivista seutua. Saarella on yli 30 aktiivista tulivuorta, jotka purkautuvat aika ajoin. Toukokuun lopulla purkautumaan alkoi Sundhnúkin alueella 3 800 asukkaan Grindavikin kaupungin lähellä sijaitseva tulivuori.

Tuore purkaus on jo viides samaisella Islannin alueella joulukuusta lähtien. Purkaus alkoi keskiviikkona maanjäristysten seurauksena. Associated Press -uutistoimiston mukaan Grindavik ja geoterminen kylpylä Sininen laguuni evakuoitiin nopeasti.

Purkauksessa laavaa on lentänyt noin 50 metrin korkeuteen. Alueelle rakennettiin esteitä, joiden tarkoituksena on estää laavaa valumasta Gridnavikiin johtaville teille. Rajun näköisestä purkauksesta kuvatut videot ovat sittemmin levinneet sosiaalisessa mediassa.