Poliisi kehottaa: Varmista kodin turvallisuus lomareissun aikana

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monilla on tapana hehkuttaa lomamatkalle lähtöä sosiaalisessa mediassa. Asialla on kuitenkin varjopuolensa. Se voi houkutella varkaita tyhjillään olevaan kotiin.

Hämeen poliisin tiedotteen mukaan lomakaudella on syytä kiinnittää erityistä huomiota talojen lukitukseen sekä asiakirjojen ja salasanojen säilyttämiseen. Varkaita kiinnostavat muutkin kuin varsinaiset arvoesineet. Esimerkiksi salasanojen päätyminen varkaiden mukaan voi saada aikaan isoa vahinkoa.

Poliisin mukaan Hämeenlinnan Kaurialassa sijaitsevaan asuntoon murtauduttiin toukokuun lopulla asukkaiden nukkuessa. Tekijät anastivat asiapapereita ja puhelimen, mistä koitui asianomistajille huomattavaa taloudellista vahinkoa vielä saman päivän aikana. Poliisi kertoo selvittäneensä asuntomurron tekijät ja estäneensä suuria taloudellisia vahinkoja.

Viranomaiset neuvovat huomioimaan, minkälaisilla alustoilla ja jakelulla omia lomamatkoja hehkuttaa. Kaikkien ei tarvitse tietää, että lomailijan asunto on tyhjillään. Lomakuvatkin voi julkaista vasta loman jälkeen.