Asiantuntija huolestui: ”Ruokailu ei ole ruutuaikaa”

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry:n teettämän kyselyn mukaan joka viides perhe tunnustaa älylaitteiden löytyvät myös ruokapöydästä aterioinnin aikana. Tämä voi häiritä lasten syömisen taitojen opettelua ja kylläisyyden tunteen tunnistamista.

– Kun huomio ei ole syömisessä, on vaikeaa tunnistaa omaa kylläisyyttään sekä tutustua ruokaan ja sen raaka-aineisiin, kaikkia aisteja käyttäen. Videon houkuttelemana lapsi saattaa kyllä syödä rauhallisemmin tai runsaammin, mutta kannustaisin katsomaan myös kauemmas. Onko video oikeasti ratkaisu syömispulmiin vai siirtääkö se vain pulmaa eteenpäin, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry:n toiminnanjohtaja Silja Varjonen kysyy.

Ruokailuhetki kokoaa perheen yhteen. Silloin vaihdetaan kuulumisia ja keskitytään ateriointiin. Säännölliset ruoka-ajat pitävät perheen arjen kasassa ja opettavat lapsille tasapainoista ruokasuhdetta. Ruukku ry:n ruokakasvatuksen asiantuntijat jakavat perheille vinkkejä ja vertaistukea Instagramissa kanavalla: @ruokakasvatus.