Viileät kelit ohi juhannuksena? Tältä näyttää ennuste nyt

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Säässä tapahtui helteisen jakson jälkeen käännös viileämpään suuntaan. Suomessa vallitsee 10. kesäkuuta alkaneella viikolla sateinen viikko. Lämpötilat ovat tavanomaisia tai tavanomaista viileämpiä.

– Päivälämpötilat ovat tällä viikolla enimmäkseen 15–20 asteessa, 20 asteen ylityksiä tapahtuu vain hyvin paikallisesti. Sateissa ja sateen jälkeen lämpötila voi pudota selvästi 15 asteen alapuolelle. Viikonlopun edetessä on mahdollista, että sää alkaa lämmetä ja lämpötila nousee laajemmin 20 asteen yläpuolelle, kertoo meteorologi Joanna Rinne Forecan sääblogissa.

Kuukausiennusteen mukaan sää vaikuttaisi lämpenevän juhannusviikolla. Viikon keskilämpötiloista ennustetaan noin kaksi astetta keskimääräistä korkeampia. Sademäärät olisivat melko tavanomaisia, paikoin hieman tavanomaista runsaampia.

– Tämän hetken ennusteen mukaan Suomeen alkaa levitä etelän puolelta selvästi lämpimämpää, mahdollisesti jopa helteistä ilmaa. Päivälämpötilat nousevat ennusteen mukaan laajalti 20 asteen yläpuolelle, Rinne kertoo.

– Itse juhannuksen säästä ei vielä tiedetä tarkemmin, mutta jos sää jatkuu tämänhetkisen ennusteen hengessä, hellejuhannuskin voisi olla mahdollinen, Rinne jatkaa.