Poliisi varoittaa: Nyt huijataan Matkahuollon nimissä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi varoittaa viime aikoina yleistyneestä huijauksesta. Poliisin tietoon on tullut huijausviestejä, joissa vastaanottajia on lähetetty kuljetuspalvelu Matkahuollon nimissä. Ainakin osassa tapauksissa huijauksen erottaa kirjoitustavasta.

Poliisin mukaan henkilöille on lähetetty tekstiviesti otsikolla Matkahuolt, eli o-kirjain on jäänyt puuttumaan. Viestissä väitetään, että vastaanottajaa odottaisi paketti Matkahuollossa. Mukana on linkki Matkahuollon todellista sivua muistuttavalla erillisille sivustolle.

Linkin takaa avautuva sivusto on todellisuudessa huijaussivusto, jolla yritetään kalastella vastaanottajan verkkopankkitunnuksia. Rikollinen voi tunnukset haltuunsa saamalla tyhjentää henkilön tilin. Poliisi muistuttaa ettei viestin vastaanottajan tule reagoida viestiin, jos hän ei ole tilannut pakettia.

TVA-yksikön tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Juvonen kannustaa poliisin tiedotteessa käyttämään operaattoreiden tarjoamaa mobiilivarmennetta. Hänen mukaansa se on helppoa ja tuo lisäturvaa.

– Haluan muistuttaa, että verkkopankkitunnuksia ei kysellä erikseen minkään tahon toimesta puhelimitse, viestein tai muutoinkaan. Olkaa valppaina ja katsokaa etenkin linkitetyn sivuston osoiterivistöä. Se näyttää valesivustolla erilaiselta, kuin oikealla sivustolla. Muista, että oikotietä rikkauksiin tai ilmaisiin tavaroihin ei ole, Juvonen kertoo.