Kiroilemisella on monia terveyshyötyjä – lievittää esimerkiksi ahdistusta

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kiroilu on hyväksi terveydelle, sillä se vähentää masennuksen ja ahdistuksen mahdollisuutta. Tiedemiesten mukaan se on yksi tapa päästää irti turhautumisesta, mikä puolestaan johtaa vähemmän masennukseen ja ahdistukseen. Sivistynyttä se ei kuitenkaan ole liiallisesti käytettynä.

Pakistanissa tehtyyn tutkimukseen osallistui 98 miestä ja 155 naista. Siinä verrattiin heidän huonoa kielenkäyttöään liittyen mielenterveyspisteisiin. Molempien sukupuolten osallistujat kokivat yhtä paljon ahdistusta ja masennusta, mutta ne, jotka käyttivät kiroiluun liittyviä sanamuotoja säännöllisesti, olivat mielenterveyspisteiltään paremmassa jamassa.

– Kiroilu on luonnollinen vastaus stressin vapauttamiseen ja kivun välttämiseen. Se voi toimia tiedostamattomana itsepuolustusmekanismina päivittäisten stressitekijöiden vaikutusten vähentämiseksi. Totesimme huomattavasti vähemmän masennusta ja stressiä niillä, jotka kiroilivat enemmän, ja sen katsotaan edistävän parempaa psyykkistä hyvinvointia. Tunteiden tukahduttaminen on nähty mielenterveyden kannalta negatiivisena, tohtori Waqar Husain Comsats-yliopistosta sanoi, The Sunin mukaan.