Poikkeusluvalla kortin saanut kaahasi ylinopeutta ojaan Turengissa

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Hämeen poliisilla oli alkuviikosta vuorokauden aikana 220 tehtävää. Poliisia työllisti muun muassa 17-vuotias kuljettaja, joka ajoi ojaan menetettyään ylinopeudessa autonsa hallinnan. Tapaus sattui maanantain ja tiistain välisenä yönä puolen yön jälkeen.

Poliisipartio hälytettiin Turenkiin Harvialantielle, jossa auto oli suistunut ajoradalta. Poliisi havaitsi auton saapuneen Hämeenlinnan suunnalta ja suistuneen kulkusuunnassaan vasemmalle ojaan. Auto oli kyntänyt ojan pohjaa useita metrejä, ja sen kaikki turvatyynyt olivat lauenneet.

Autoa oli kuljettanut ikäpoikkeusluvalla kortin saanut 17-vuotias poika. Kyydissä oli lisäksi yksi matkustaja. Kuin ihmeen kaupalla kumpikaan ei loukkaantunut.

Poliisin mukaan kuljettaja oli kertonut ajaneensa noin 160 kilometrin tuntinopeutta alueella, jossa oli 80 km/h rajoitus. Poliisi määräsi kuljettajan ajokieltoon ja kirjasi tapauksesta rikosilmoituksen nimikkeellä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.