Kahvi lisää ihmisten elinvuosia – salaisuus piilee yhdessä ainesosassa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tutkijat ovat havainneet, että työntekijät, jotka viettävät vähintään kuusi tuntia päivässä toimistopöydän ääressä istuen ja nauttivat säännöllisesti kahvia työpäivän aikana, omaavat pienemmän riskin ennenaikaiseen kuolemaan. Toisin sanoen kahvia hörppivät ja istumatyötä tekevät konttorirotat elävät pidempään kuin he, jotka eivät juo ollenkaan kahvia.

Suomessa kahvitauot ovat lakisääteisiä. Levon lisäksi niillä voi olla terveyteen vaikuttava syy, sillä kofeiinilla on kehon tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Kiinan Soochow-yliopiston asiantuntijat analysoivat vuosikymmenen ajalta saatuja tietoja yli 10.000 aikuisesta. Kofeiini voi poistaa terveydelliset riskit, joita aiheutuu tietokoneen ääressä istumisesta.

– On yhä enemmän näyttöä siitä, että kofeiini voi vähentää kroonisia sairauksia ja ennenaikaista kuolleisuutta voimakkaiden ominaisuuksiensa ansiosta, tiimi arveli Washington Postin mukaan.