Tyhjät asunnot kiinnostavat murtovarkaita juhannuksena – rikosten määrä on kasvanut

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Juhannuksena kaupungit tyhjenevät ja kansa suuntaa mökkipitäjiin. Lomakausi houkuttelee pitkäkyntisiä rikolliseen toimintaan, kun valvovia silmäpareja on vähemmän ympärillä. Finanssialan mukaan asunto- ja vapaa-ajan asuntomurtojen määrä on noussut selvästi vuodentakaiseen verrattuna.

– Asuntomurtojen määrä on kasvanut vuoden aikana selvästi. Tilanne voi vielä pahentua, kun kesällä monet asutut asunnot jäävät pitkiksi ajoiksi tyhjilleen, varoittaa Finanssiala ry:n (FA) turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen.

Vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana viranomaisten tietoon tuli 798 asuntoihin ja vapaa-ajan asuntoihin kohdistunutta murtoa. Lisäystä edellisvuoden ilmoituksiin on 148 kappaletta. Ovet ja ikkunat tulee lukita ja käyttää tarvittaessa kassakaappia arvokkaimpien esineiden säilyttämiseen.