Queen myy musiikkinsa Sony Musicille – tähtitieteellisiin kauppahinta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Queen-yhtyeen paljastettiin toukokuussa harkitsevan kataloginsa myymistä ulkopuoliselle taholle. Nyt kauppa on vahvistunut. Sony Music ostaa Queenin musiikkikatalogin ja muita yhtyeeseen liittyviä oikeuksia.

Kauppojen arvo on hurjat miljardi puntaa, eli noin 1,18 miljoonaa euroa. Vielä toukokuussa kauppahinnaksi arvioitiin noin 900 000 euroa. Variety-lehden mukaan Sony Musicin ohella oikeuksista oli kiinnostunut myös toinen taho, joka ei kuitenkaan jatkanut tarjousten tekemistä noin 840 000 euron jälkeen.

Kauppa kattaa Queenin musiikkikatalogin ohella muun muassa oheistuotteiden oikeudet. Se ei kuitenkaan kata Queenin live-esiintymisistä kertyviä tuloja. Queenin elossa olevat jäsenet kiertävät edelleen esiintymislavoja edesmenneen Freddie Mercuryn tehtäviä hoitavan Adam Lambertin kanssa.

Queenin musiikkikatalogin arvo on yksi populaarimusiikin suurimmista. Disney-yhtiö osti yhtyeen kappaleiden oikeudet Yhdysvalloissa ja Kanadassa 2000-luvulla määrittelemättömällä summalla. Osa oikeuksista säilyy yhtiöllä jatkossakin.