Asiantuntija: Laihdutuslääke toimii myös eläimillä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Liikalihavat lemmikit voivat saada painonpudotuspistoksia ihmisten tyyliin. Ozempic toimii asiantuntijan mukaan myös koirilla ja kissoilla siinä missä ihmisilläkin. Lemmikkien ylipaino on nykyään suuri ongelma, sillä ihmisten tapaan ruoka-aikoja tai järkeviä annoskokoja ei noudateta.

Asiantuntijat uskovat, että lemmikkieläinten liikalihavuuskriisi pahenee vielä. Avuksi voi ottaa laihdutuslääkeinjektioita. Liverpoolin yliopiston pieneläinlääketieteen asiantuntija professori Alex German on vakuuttunut siitä, että semaglutidi, eli Ozempicin ja Wegovyn kaltaisten laihdutuslääkkeiden avainaine, rajoittaa myös eläinten ruokahalua ja on tehokas lihavuuden hoitoon. Lääkkeestä on ollut suunnaton apu myös ihmisille.

– Lemmikkien lihavuus ei aina ole omistajan vika tai ihmisten vastuulla. Se voi olla geneettistä ja monimutkaisempaa kuin pelkästään olisi ihmisen aiheuttamaa. Meidän pitäisi tukea lemmikinomistajia parhaamme mukaan, professori German sanoi The Daily Telegraph -sanomalehdelle.