Pöytärummutuksen SM-kisat 17 vuoden tauon jälkeen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joensuussa järjestetään heinäkuussa yllättävän lajin suomenmestaruuskilpailu. Kaupunkiin kokoontuvat 11. heinäkuuta maan parhaat pulpettien kurittajat, kun Joensuun torilla järjestetään pöytärummutuksen SM-kisat.

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Suomen parhaat pöytärummuttajat ottavat toisistaan mittaa. Pöytärummutuksen SM-kilpailuja järjestettiin useampana vuotena 2000-luvun alussa. Nyt, 17 vuotta myöhemmin, pöytärummutuksen SM-kisat tekevät paluun Joensuussa.

Parhaan pöytärummuttajan tittelistä kilpailevat Reiska Pankakoski, Tero Lechero, Nikke, Eve Pietarinen, Strangerfriend, Niksu-Piksu, Petu, Vili Munne, Thunderlord ja El Salvador. Kilpailun tuomareina toimivat näyttelijä Suvi-Maaria Virta, muusikko Ema Hurskainen ja Heavy Metal Knitting World Championships -kilpailun primus motor Mari Karjalainen. Tapahtuman juontaa Tuomas Pippola.

Pöytärummutuksen SM-kilpailut järjestetään Joensuun torilla torstaina 11. heinäkuuta kello 16-18.30. Kaupungissa järjestetään kyseisellä viikolla Popkatu-kaupunkifestivaali. Lisäksi Joensuussa vietetään Ilosaarirock-festivaalia 12.-14. heinäkuuta.