Poliisi valvoo liikennejuopumuksia – heinäkuu korostuu onnettomuustilastoissa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi valvoo heinäkuussa liikennejuopumusta valtakunnallisesti . Kuljettajia puhallutetaan tehostetusti sekä tien päällä että vesillä. Poliisihallituksen mukaan koko heinäkuun kestävä valvontateema käynnistyi 1. heinäkuuta.

Tehostettu valvonta ajoittuu heinäkuulle, sillä tieliikenteessä kuolemaan tai loukkaantumiseen johtaneita rattijuopumusonnettomuuksia on viime vuotta lukuun ottamatta tapahtunut eniten juuri tähän aikaan vuodesta. Puhallutuksen lisäksi poliisi kiinnittää erityistä huomiota kuljettajien ajoterveyteen. Sen puutteet ovat poliisihallituksen mukaan vähintään taustariskinä yli puolessa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista.

Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen muistuttaa tiedotteessa, etteivät päihteet ja autoilu tai veneily sovi yhteen. Poliisi teki viime vuoden teeman aikana yhteensä 63 746 puhalluskoetta. Liikennejuopumuksesta epäiltyjä veneen tai moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajia tavattiin 1 574.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.