IS: Kuhmoisten asemuseoon yritettiin taas murtautua – vain pari päivää mittavan varkauden jälkeen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kuhmoisissa sijaitsevasta museosta varastettiin heinäkuun alussa jopa 34 käsiasetta. Vain paria päivää myöhemmin museoon kohdistui uusi murtoyritys. Jälkimmäisestä tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kuhmoisten ase- ja varusmuseoon yritettiin murtautua perjantaiaamuna 5. heinäkuuta. Tällä kertaa murtautuja ei kuitenkaan päässyt sisään rakennukseen. Poliisi ei ole kommentoinut, oliko murtautuja mahdollisesti sama kuin ensimmäisessä tapauksessa.

Näyttelytilaan murtauduttiin ensimmäisen kerran 2.-3. heinäkuuta kello 21.00-11.40 välisenä aikana. Tapausta tutkitaan törkeänä varkautena, mutta rikosnimikkeiden odotetaan tarkentuvan tutkinnan aikana. Tapaukseen liittyviä vihjeitä pyytävä poliisi on kiinnostunut erityisesti Kuhmoisissa yöaikaan liikkuneesta Toyota Avensis -merkkisestä autosta.

Kuhmoisten ase- ja varusmuseo sijaitsee Kuhmoisten keskustassa valtatie 24:n varrella. Museon kokoelmiin kuuluu yli 3 000 esinettä.