Tutkijat löysivät erikoisen näköisen kalan – selän muoto yllätti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joukko tutkijoita on löytänyt Yhdysvaltojen Floridasta jokseenkin epätavallisen kalan. Florida Fish and Wildlife Conservation Comission -viranomaistahon tutkijat pyydystivät luuhauen, jonka selkäranka on kiero.

Tutkijat löysivät kalan Silver Glen Springsista kartoittaessaan kalakantaa. Luuhauki on jo itsessään erikoinen ilmestys pitkän kuononsa ansiosta. Tutkijoiden pyydystämä kala kuitenkin yllätti heidät kaarevan selkänsä ansiosta.

Samaisen viranomaistahon tutkijat löysivät taannoin Floridassa myös härkähain, jonka selän muoto yllätti heidät. Hain kaarevan selän epäiltiin johtuvan synnynnäisestä skolioosista. Luuhauen tapauksessa tutkijat kuitenkin uskovat, että selän kierous johtui sen eläessään kärsimästä vahingosta. Luuhauki oli noin 80 senttiä pitkä ja 4,8 kiloa painava. Se vapautettiin myöhemmin takaisin luontoon.