Suomalaistutkimus: Marjat saattavat auttaa syövän hoidossa!

Erilaisten marjojen positiivisista terveysvaikutuksista on tiedetty jo pitkään, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan niistä saattaisi olla apua jopa syövän hoidossa. Marjojen luontaisista väriaineista paljastui yllättävä piirre.

MAINOS
MAINOS PÄÄTTYY

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan marjojen väriaineet, antosyaanit, lisäävät sirtuiini 6 -entsyymin aktiivisuutta syöpäsoluissa. Sirtuiinit säätelevät solujen toimintaa vaikuttamalla niiden viestintäreitteihin.

Ikääntyessä sirtuiinien toiminta muuttuu, joka puolestaan johtaa monien saurauksen syntymiseen. Tutkimuksessa mustikan, mustaherkun ja puolukan sisältämän syanidin huomattiin lisäävän SIRT6-entsyymin määrää paksusuolen syöpäsoluissa. Se taas vaikuttaa syövän kehitykseen.

Itä-Suomen yliopiston tiedotteen mukaan tutkimus antaia uusia lähtökohtia SIRT6-entsyymin toimintaa säätelevien lääkkeiden kehittämielle. Tutkimustulokset julkaistiin Scientific Reports -tiedejulkaisussa.

Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten , , tai laajemmin aihealueesta Terveys Viihdeuutiset.