Moni säilyttää suklaata jääkaapissa – asiantuntija tyrmää jyrkästi

Ruoka Viihdeuutiset Kirjoittaja: , toimittaja Ilmoita virheestä, Tietoa meistä
Toimitusperiaatteet

Osa suklaata rakastavista ihmisistä säilyttää suussa sulavia suklaalevyjä ja -patukoita jääkaapissa, että ne eivät sulaisi. Moni myös pitää siitä miten rouskuvaa suklaa on kylmänä, minkä vuoksi haluaa aina syödä suklaiset herkut suoraan jääkaapista.

MAINOS ALKAA
MAINOS LOPPUU

Nyt Cadbury-suklaatehtaan asiantuntija on Daily Mail -lehden mukaan paljastanut, että suklaata ei tulisi missään nimessä säilyttää jääkaapissa. Suklaa tulee säilyttää aina huoneenlämmössä mahdollisimman viileässä ja pimeässä paikassa kuten esimerkiksi ruokakomerossa. Jääkaapin lämpötila on kuitenkin suklaalle liian kylmä.

Kylmänä nautittu suklaa ei vapauta kaikkia suklaan aromeja, minkä vuoksi sen maku jää laihaksi ja suutuntuma kermaisen sijaan jopa öljyiseksi. Mikäli sisätiloissa lämpötila kohoaa kuitenkin niin paljon, että suklaa sulaisi huoneenlämmössä, sen voi nostaa suljetussa rasiassa jääkaappiin. Tällöinkin suklaa tulee kuitenkin nostaa takaisin huoneenlämpöön hetkiseksi ennen sen nauttimista.

Voit halutessasi lukea Starassa myös lisää juuri tähän artikkeliin liittyvistä teemoista ja aiheista, kuten tai laajemmin tästä aihealueesta Ruoka, Viihdeuutiset -osioistamme.