Joulutarina

Elokuvat · Stara.fi

Tämän vuoden virallinen jouluelokuva on kotimaista tuotantoa. Hieman mielikuvituksettomasti nimetty Joulutarina-elokuva kertoo koskettavan tarinan siitä, kuinka Joulupukista tuli varsin synkän lapsuuden jälkeen Joulupukki.

Joulupukin lapsuuteen ja nuoruuteen keskittyvä elokuva on koskettava kertomus antamisen ilosta, ystävyydestä ja lähimmäisenrakkaudesta. Käsikirjoitus on erittäin hyvin kirjoitettu, ja isommatkin katsojat saivat pyyhkiä silmäkulmiaan tarinan edetessä. Kokonaisuutena elokuva yllättää surumielisyydellään, mutta loppu on onnellinen. Tarina etenee sujuvasti ja on mielenkiintoinen.

Aivan erityisen upeita ovat elokuvassa nähtävät henkeäsalpaavat Lapin maisemat, jotka toimivat Suomen matkailumainoksena maailmalla. Muutenkin näin hienolla elokuvalla on kaikki menestymisen mahdollisuudet varsinkin Pohjois-Amerikassa. Elokuvan lopussa onkin selkeästi tehty ratkaisuja juuri Yhdysvaltojen markkinoita varten.

Casting on onnistunut, ja erityisen osuvat roolityöt tekevät pääosassa Nikolaksena, eli Joulupukkina, nähtävä Hannu-Pekka Björkman sekä Aadan roolissa Laura Birn. Pienessä sivuosassa nähdään myös Antti Tuisku.

Tässä elokuvassa on Joulun henkeä parhaimmillaan!

Genre: Koko perheen elokuva



Ohjaus: Juha Wuolijoki



Pääosissa: Hannu-Pekka Björkman, Kari Väänänen, Otto Gustavsson, Mikko Leppilampi, Minna Haapkylä, Mikko Kouki, Laura Birn, Antti Tuisku



Ensi-ilta: 16.11.2007



Kesto: 1:22

Pisteet 4/5