Suomalainen Yepzon-paikannin laajentuu palvelutuotteeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suuren suosion Suomessa ja maailmalla saanut Yepzon-paikannin laajentuu palvelutuotteeksi. Esimerkiksi henkilöiden paikantamiseen ja hätätilanteista ilmoittamiseen soveltuvaa pienikokoista laitetta myydään jatkossakin yksittäin, mutta pian se on saatavilla lisäksi myös kuukausihintaan.

Pieni paikannin kulkee kätevästi taskussa ja sen voi kiinnittää myös koululaisen reppuun tai vaikka marjastajan mukaan. Helppokäyttöinen paikannin välittää sijaintitiedot hetkessä suoraan älypuhelimeen, jolloin saadaan nopeasti ja luotettavasti tieto siitä, missä kohde liikkuu. Esimerkiksi matkailevat ja luonnossa retkeilevät aikuiset sekä koulusta palaavat lapset saavat näin ollen turvaa.

– Yepzon saavutti Freedom-laitteella teknologiajohtajuuden, joka vastaa erinomaisesti myös kasvavaan kansainväliseen operaattorikysyntään. Elisan tekemä palvelu- ja hinnoittelumalli tuo Yepzonin yhä useamman suomalaisen ulottuville, kertoo Yepzon Oy:n perustaja Otto Linna.

Elisa Yepzon hyödyntää kolmea eri paikannustapaa, GPS-satelliittipaikannusta, matkapuhelintukiasemiin perustuvaa paikannusta sekä sisäpaikannukseen WiFi-signaalia. Paikannus ja seuranta onnistuvat sekä ulko- että sisätiloissa. Suomen ja EU-maat kattavan palvelun aloitusmaksu on 79 euroa, jonka jälkeen kuukausimaksu on 6,90 euroa.