Skandaali USA:n Idols -äänestyksessä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa parasta aikaa käynnissä olevan American Idol III -kilpailun maine on saanut kovan kolauksen. Tietoliikenneongelmien takia suuri osa katsojista ei voinut äänestää lainkaan, koska linjat olivat tukossa.

Yhdeksi syyksi on mainittu hakkerit, jotka olisivat tahallaan tukkineet tietoliikenneyhteyksiä. Koska puhelinäänestys ei onnistunut, televisioyhtiö pyysi katsojia äänestämään tekstiviesteillä. Tämä toi kuitenkin uuden ongelman, sillä amerikkalaiset eivät ole tottuneet käyttämään tekstiviestejä. Maassa on lisäksi useita erilaisia verkkoja, jotka eivät aina ole yhteensopivia.

Seuraavan American Idolin pitäisi selvitä 26. toukokuuta.

Puhelinäänestysten ongelmat ovat olleet arkipäivää myös Suomessa. Taannoinen Idols-äänestys oli ensimmäinen massiivinen äänestys, joka oli hajautettu lukuisille koneille ympäri Suomea. Kaikki sujui ongelmitta.