Lapsia ja aikuisia kahmi 7 Jussi-ehdokkuutta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosittain jaettavat ”Suomen Oscarit”, eli Filmiaura ry:n Jussi -patsaat jaetaan 2. helmikuuta. Tänä vuonna Jussi-patsas täyttää jo 60 vuotta, ja ensimmäisen kerran näitä tunnustuksia jaettiin 16.11.1944.

Tänä vuonna ehdokaslistalla ennakkosuosikkina on Lapsia ja aikuisia -elokuva. Se on ehdolla peräti seitsemässä sarjassa, mm. Parhaasta ohjauksesta (Aleksi Salmenperä), naispääosasta (Minna Haapkylä) ja käsikirjoituksesta (Pekko Pesonen).

Toiseksi eniten ehdokkuuksia on Kukkia ja sidontaa -elokuvalla, jolla on viisi ehdokkuutta. Äskettäin ensi-iltansa saanut Keisarikunta on ehdolla neljässä sarjassa.

Parhaasta miespääosasta ehdolla ovat Kari Väänänen (Juoksuhaudantie), Petteri Summanen (Keisarikunta) ja Samuli Edelmann (Vares). Parhaan naispääosan ehdokkaat ovat Tiina Lymi (Juoksuhaudantie), Outi Mäenpää (Kukkia ja sidontaa) ja Minna Haapkylä (Lapsia ja aikuisia).

Parhaan elokuvan Jussi-patsaasta kisaavat Lapsia ja aikuisia, Koirankynnen leikkaaja ja Pelikaanimies.

Esivalinnat suoritti raati, jossa olivat tänä vuonna mukana puvustaja Outi Harjupatana, kuvaaja Leena Kilpeläinen, leikkaaja Marjo Valve, äänisuunnittelija Sami Konkonen, säveltäjä Jan Noponen, ohjaaja Kai Nordberg, näyttelijä Aino Seppo, tuottaja Jarkko Hentula, käsikirjoittaja Heikki Luoma sekä Filmiauran hallitus. Lopulliset voittajat valitsee Filmiaura ry:n jäsenistö salaisella äänestyksellä.